google-site-verification=cQSWBe8T9U0j__fYVBVKwORxoQW5H6jziJpDMp1Aqwk

FAQ (Gyakran feltett kérdések)

Mi a XFIXI?

A XFIXI a beton egy új, innovatív, kényelmes alternatívája a kerítésoszlopok, jelzőtáblák, zászlórudak és még sok egyéb tárgy felállításához. A XFIXI-vel időt, fáradságot takarít meg és megkönnyíti az életét. A betonnal végzett beépítésekkel összehasonlítva – ahol a kötési idő egy egész nap is lehet - a XFIXI-vel már 5 perc alatt teljesen beépítheti a kerítésoszlopot. A XFIXI összekeverése csak 1 percig tart, vizet, kavicsot és áramot nem igényel. Így nem kell többé nehéz cementes-zsákokat mozgatni, és nincs szükség rendetlenséggel járó műveletre.  

Mennyibe kerül egy XFIXI készlet?

XFIXI készletek ára a készlet nagyságától/méretétől és a kereskedőtől függ. Fontos, hogy az összes beépítési költséget számításba vegye, mivel a betonnal történő beépítések többségével összehasonlítva a XFIXI-vel jelentős mennyiségű munkát és időt takaríthat meg.  

Hol tudom megvásárolni a XFIXI-t?

 Részletesebb információkért lépjen velünk kapcsolatba!

Hány XFIXI készletre van szükségem a beruházásomhoz?

Ez az oszlopok illetve a gödrök méreteitől, valamint a felhasznált XFIXI készlet nagyságától függ. Minél keskenyebb és mélyebb a gödör, annál jobb a XFIXI-vel történő beépítés. Ami a gödör átmérőjét illeti, az oszlop és a gödörfal közötti minimális rés az ideális. Lépjen kapcsolatba velünk! A lehető legjobb megoldást fogjuk javasolni, a legkedvezőbb áron. 

Jelenleg a XFIXI milyen kiszerelésekben áll rendelkezésre?

Jelenleg egyféle XFIXI készlet kapható, olyan mennyiségben, amit várhatóan egy oszlophoz használhat fel. A készlet A és B komponensű palackokból áll.

*A palackok nincsenek teljesen feltöltve, mivel az A komponenst a B komponens palackjába kell önteni a megadott útmutatásnak megfelelően.

Milyen egyéb alkalmazásokhoz használható fel a XFIXI?

Kerítésoszlopok felállításán kívül bemutatunk néhány példát, ahol a XFIXI felhasználható:

 • Kerti lámpaoszlopok
 • Közúti jelzőtáblák
 • Kapuoszlopok
 • Útirányjelző táblák
 • Zászlórudak
 • Tartóoszlopok

Amikor a fenti alkalmazásokhoz használja a XFIXI-t, egyszerűen kövesse azokat az útmutatásokat, amiket a kerítésoszlopok felállításához megadtunk. Tartsa szem előtt, hogy a lyuk átmérőjének 3 – 5 cm-rel nagyobbnak kell lennie, mint a lerögzítendő tárgyé. 

A XFIXI arra is felhasználható, hogy bizonyos tárgyakat rögzítsen a földbe vagy a betonba fúrt lyukakba. Az ilyen típusú alkalmazások közé tartoznak a következők:

 • Kerékpártartók
 • Parki padok
 • Piknikasztalok
 • Virágágyások
 • Szelektív hulladékgyűjtők
 • Hulladéktárolók
 • Szobrok
 • Beltéri lakberendezési cikkek
 • Üvegház erősítések/merevítések

XFIXI magába szívja a vizet?

Ellentétben a betonnal, a XFIXI, miután megkeményedett, vízálló, így nem szívja magába a vizet. Így a XFIXI segít megvédeni a faoszlopot a korhadástól, illetve a fémoszlopokat a korróziótól. A teljes védelemhez az építőnek az oszlop oldalait be kell „kenni” XFIXI-vel.  

Mit kell tennem, ha víz van a gödör alján? 

A XFIXI komponensek összekeverése előtt győződjön meg róla, hogy nincs víz a gödör alján. Ha víz van a gödörben, akkor várjon addig, míg a környező talaj elnyeli a vizet. Másik megoldásként a felhasználó némi földet vagy cementport dobhat a gödörbe a víz felszívására.  Ha az időveszteség gondot okoz, szivattyúval távolítsa el a vizet. 

Használhatom a XFIXI-t, ha esik az eső a beépítés során?

Nem. Azt javasoljuk, hogy száraz körülmények között használja a XFIXI-t. Azonban ha az oszlopokat XFIXI-vel építik be és az eső elered, mielőtt a kerítést fel lehetne építeni, akkor ez semmiféle problémát nem jelent. Ellentétben a betonnal, a XFIXI vízálló, miután kikeményedett.  

A savas talajviszonyok kihatnak a XFIXI-re?

Nem. A savak nem befolyásolják a kompozit ellenálló-képességét. Ha a talaj savas, akkor a kompozit megvédi az oszlopokat a korhadástól, valamint a fémoszlopokat a korróziótól. 

Környezetbarát a XFIXI?

Igen, miután a két komponenst összekeverték, majd megkeményedett, a kompozit szilárd, semleges blokká válik, mely nem tud kiszivárogtatni semmilyen vegyszert a talajba vagy a talajvízbe.  

*A kezelt faoszlopok veszélyes vegyszereket tartalmaznak, melyek beszivároghatnának a talajba. A XFIXI körbezárja és szigeteli a faoszlopot, megakadályozva, hogy ezek az anyagok kiszivárogjanak.

Mi történik, ha a XFIXI készlet túl hideg vagy túl meleg, mielőtt összekeverem?

Használat előtt mindig legalább 3 óráig tartsa 20°C – 27°C-on a XFIXI készleteket. Ha ennél alacsonyabb hőmérsékleten tartott palackokból nyeri ki a terméket, akkor hosszabb ideig tart a reakció, a tágulás és a megkötés, illetve kisebb térfogatot hoz létre az elegy. A magasabb hőmérsékleten tartott palackokból származó termék gyorsabban reagál, tágul és köt meg, csökkenti a megmunkálási időt, valamint nagyobb térfogatú, gyengébb kompozitot produkál. 

Mi történik, ha összekeverem a XFIXI-t, és elfelejtem kinyitni a palackot?

Álljon készen, arra, hogy kinyissa a palackot RÖGTÖN AZUTÁN, hogy végez az összekeveréssel, ahogy az útmutatóban megadták. Ha elfelejti kinyitni a palackot rögtön az összekeverés után, akkor ennek következtében a kompozit kitágul a palack belsejében, ami azzal járhat, hogy a palack szétreped, a tartalma kifröcskölődik, valamint személyi sérülés és anyagi kár következhet be. A keverést be kell fejezni és a palackot ki kell nyitni a komponensek összeöntését követő 1,5 percen belül.

A XFIXI alkalmazásához szükségem van építési formázó csőre, mint a PVC?

Nincs, közvetlenül a földre öntheti ilyen csövek alkalmazása nélkül. Valójában nem javasoljuk az ilyen csövek használatát, a XFIXI-t közvetlenül földre öntve elősegítjük, hogy a XFIXI jobban lefedje a felületet (kerítésoszlop).   

Hogyan távolítsam el a XFIXI-t a ruháról?

Miután a XFIXI kikeményedik, nehéz eltávolítani a ruháról. Megpróbálhatja úgy eltávolítani, hogy óvatosan ledörzsöli egy habkővel. Ne feledje, hogy ez a módszer károsíthatja a ruhát.

Van szavatosság a XFIXI-vel készült munkára?

A terméket helyesen használva a gyártó 2 éves törvényes szavatossági időt garantál. Azonban az alapanyag élettartama több mint 25 év.

Az UV sugarak kihatnak a XFIXI élettartamára?

Igen. A közvetlen napfény kihat a XFIXI termékre. Azonban, ha az anyagot a használati útmutatóban megadott módon építik be, akkor nem tapasztalhatók az UV hatásai a termékeken.  ITT nézheti meg az útmutatót a XFIXI helyes beépítéséhez.

MEGJEGYZÉS: Ha a talajszint nincs földdel vagy kaviccsal takarva, akkor a közvetlen UV sugárzás kihat a XFIXI termékek minőségére.

Lielākais Latvijas interneta veikalu preču meklētājs Salidzini.lv logotips Cenu salīdzinājums interneta veikalos www.gudriem.lv/atrie-kreditiwww.gudriem.lv/atrie-krediti
google-site-verification=cQSWBe8T9U0j__fYVBVKwORxoQW5H6jziJpDMp1Aqwk